Cum accentueaza bauturile mai ieftine mahmureala?

Cui nu i s-a intamplat sa aiba chef de o petrecere, dar sa fie in criza de bani? Solutia pentru multi nu este sa stea acasa, ci sa consume bauturi alcoolice mai accesibile ca pret. Odata cu pretul mai mic, vin insa alte probleme, precum durerile de cap sau mult hulita mahmureala de a doua zi. Cercetatorii vin cu explicatiile stiintifce pentru care aceste lucruri se intampla.

Contin uleiuri de fuzel – In procesul prin care fructele si cerealele sunt fermentate pentru producerea alcoolului, se obtin si anumiti compusi secundari pe nume uleriurile de fuzel. Cantitatea unor astfel de uleiuri de fuzel se reflecta in pretul bauturii.

Aceste uleiuri nu sunt altceva decat niste impuritati care nu sunt bine primite de organismul nostrum, intrucat nu pot fi procesate. Corpul uman le priveste drept otravuri, iar durerea de cap este prima simptoma de pe lista otravurilor…

Contin numeroase impuritati – O bautura de calitate este bine distilata. (De exemplu, probabil ati auzit despre o vodka ca este triplu distilata). Cu fiecare proces de distilare, uleiurile de fuzel precum si ceilalti compusi inutili sunt eliminai. Este evident ca bauturile mai ieftine nu se cumpara pentru aromele lor deosebite. Rezulta de aici o mahmureala zdravana.

Vinurile ieftine – Consumul exagerat de vin are repercusiuni deosebit de neplacute a doua zi. Mahmureala de dupa o betie cu vin se explica, in mare parte, prin continutul ridicat de zahar, menit sa ascunda calitatea inferioara a lichorii. La fel se intampla si in cazul lichiorurilor si a cocktailurilor mai dulci.